U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Full synchrony neurofeedback

Neurofeedback is een geavanceerde methode om de hersenen te trainen om beter te functioneren. Er zijn verschillende vormen van neurofeedback. Full synchrony neurofeedback zoals door dr. Les Fehmi ontwikkeld maakt gebruik van een heel eigen benadering en heeft specifieke effecten die niet met andere vormen van neurofeedback kunnen worden bereikt.

Ons brein bestaat uit enorme communicatienetwerken die worden gevormd door de miljarden neuronen in onze hersenen. De communicatieactiviteit tussen en binnen deze netwerken kan gemeten worden als hersengolven, die ontstaan wanneer grote groepen neuronen gelijktijdig (elektrische) signalen naar elkaar afgeven. Hersengolven zijn dus pulsen van de elektrische activiteit die worden geproduceerd als de neuronen met elkaar communiceren. De hersengolven kunnen gemeten worden en dat is het EEG (ElectroEncefaloGram).

Full synchrony neurofeedback ondersteund en traint het brein om globale alpha synchrony te ontwikkelen, een toestand waarin alpha golven (8-12 Hz) over het hele brein synchronie vertonen: een heel specifieke manier van functioneren die Open Focus wordt genoemd. Een open, flexibele en moeiteloze vorm van aandachtigheid. Ik werk met de door dr Les Fehmi ontwikkelde apparatuur voor full synchrony neurofeedback en ben door hem hiervoor opgeleid en gecertificeerd als enige trainer in Nederland.

Les Fehmi heeft met deze specifieke vorm van neurofeedback met succes gewerkt met mensen die diverse klachten hadden, ondermeer concentratie problemen en spanningsklachten. Binnen mijn praktijk gebruik ik de full synchrony neurofeedback met name als ondersteuning bij Open Focus training. Hierin is het van grote waarde doordat het de Open Focus oefeningen ondersteunt en een boost geeft. Voor specifieke klachten werk ik gewoonlijk met twee andere neurofeedback systemen.