Hoe zou het zijn als je ieder moment bewust uit de maalstroom kunt stappen?

Open Focus™ is een beproefde wetenschappelijk onderbouwde methode.

Het werkt gewoon !

• De meest directe manier om uit het piekeren te stappen
• Meer ontspannen, ruimer en lichter leven
• Je kunt makkelijker loslaten
• Je ontspant moeiteloos.
• Je opent meer voor de schoonheid om je heen
• Je voelt je meer verbonden.
• Je ervaart een andere manier om met pijn om te gaan.
• Je kunt “lastige” emoties beter hanteren

Aan het eind van een open focus oefening kom ik altijd in een staat van volledige acceptatie.
Er zijn weinig kopzorgen die daar weerstand aan kunnen bieden.
Ingrid

 

 

De afgelopen week heb ik zoals je aangaf 2x per dag de Open Focus hoofd en handen geluisterd. Al na de eerste dag merkte ik resultaat. Ik kon weer beter slapen en voelde me rustiger. Nu na een week ben ik voor een groot deel van mijn stressklachten af en kan ik weer goed slapen zodat ik uitgerust wakker wordt. Bijna geen opgefokte gevoelens meer, geen gevoel van constant moeten in de 5e versnelling en ook geen doorgedraaid hoofd dat niet stil wil worden. – T.K.

 

Zo’n twee maanden geleden ben ik begonnen met de open focus training. Ik ben onderuitgehaald door een burn-out en ben een beroeps-piekeraar. Vanaf de eerste keer vond ik het bijzonder prettig om te doen; het zorgde ervoor dat ik de (negatieve) maalstroom van gedachten eindelijk een halt kon toeroepen. Ik had direct het gevoel dat dit het voor mij passende gereedschap was. Makkelijk vind ik het niet, maar iedere keer voelde mijn hoofd helderder en rustiger. Ik merk dat herinneringen die voorheen te pijnlijk waren nu anders beleefd worden, vanuit een gevoel van vrede. – Krista

 

Onlangs heb ik de workshop ‘Open Focus’ gevolgd en ben daarna meteen aan de slag gegaan met het dagelijks doen van de oefeningen (2x per dag haal ik niet). Eigenlijk ben ik verbaasd over wat de oefening met me doet; ik ervaar een heerlijk gevoel van ruimte en voel me daardoor ontspannen en vrij. Omdat ik me bij de Open Focus oefening zo goed voel, schuif ik het niet van me af, maar verheug me er zelfs op. – Mieke

___________________________________________________________________________

 

Aan het eind van een open focus meditatie kom ik altijd in een staat van volledige acceptatie. Er zijn weinig kopzorgen die daar weerstand aan kunnen bieden.
Als je je overgeeft aan het voorstellingsvermogen dat de stem van Gijs van je vraagt, vervagen grenzen tussen jou en alles om je heen.
Je wordt in de loop van de meditatie daadwerkelijk één met de wereld en dat geeft een overweldigend gevoel van rust.

___________________________________________________________________________

 

Allereerst complimenten hoe de cursus in mekaar steekt. Zeer degelijk en professioneel! Ook complimenten aan jou. Steeds de rust zelve. En je hebt humor. Je ademt “ Open Focus”, wellicht het grootste compliment dat ik je geven kan.

Ik lees de theorie en beoefen “Open Focus” iedere ochtend tussen 6.00 en 7.00 uur. Dat gaat prima. En wat ervaar ik ervan? Het houdt me rustig op momenten dat er hectiek is in werk of privé. Erg mooi om nu al te ervaren, ook wetende dat ik hier nog maar zo kort mee bezig ben. Ben zeker van plan om hier in de vroege ochtenden mee door te gaan de komende maanden.

Michiel

___________________________________________________________________________

 

Ik ervaar meer rust in mijn hoofd, minder piekeren en wat ook zeker minder is geworden is het voor anderen denken en dingen zeggen/doen vanuit die gedachte. Wat opvalt is dat er minder tijdsdruk is, dingen gaan makkelijker en kosten ook minder tijd. Er is meer energie.
Ik heb niet het idee dat ik me in situaties specifiek richt op open focus maar dat het er gewoon is.
Chantal

_________________________________________________________________________________

 

Ik ben erg blij dat ik me heb ingeschreven.
* Ik vind het fijn om er meer over te lezen in de theoriedelen, je legt het goed en eenvoudig uit.
* De oefeningen helpen me echt om in ieder geval al ter plekke heel veel ruimte te voelen, en los te komen van de focus van vooral toch steeds een wat geforceerde ademhaling.
* Vooral in de natuur kan ik het soms al echt voelen, deze nieuwe ruime blik. Ik ben iemand met een super focus en dus opgaan in 1 klus, of bezigheid. Als ik hardloop zie ik bijvoorbeeld de herten niet, normaliter. Mijn blik wordt al wat wijdser, vooral als ik met die intentie op pad ga 🙂
Marnie

________________________________________________________________________________

 

Ik vind de opzet van de kursus heel duidelijk. Fijn dat je zoveel luisterbestanden hebt zodat je kunt variëren. De lessen zijn ook duidelijk en goed om te doen met alle animaties ertussen. Ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb.

Ineke

___________________________________________________________________________

 

De open focus oefeningen zijn erg fijn om te doen. Jouw stem, de achtergrond geluiden en de nadruk op ‘niets moet’  maken dat ik tijdens de oefeningen snel in het nu ben.

Bewust zijn van het nu helpt mij om de tijd stil te zetten. En dat is in mijn drukke gezin met vier kinderen zeer welkom 😉

Ik doe de oefeningen zowel in vroege ochtend als in avond. Vaak doe ik ze buiten in de tuin, en ik voel dan als het ware de ruimte door mijn lichaam gaan, en dat geeft mij een extra beleving.

Deze week stond ik aan een balie in een winkel, waar de medewerker lang met een klant voor mij bezig was. Ik merkte wat irritatie bij me. Zeker toen daar de telefoon ook nog ging en niet werd opgenomen. Op het moment dat ik de irritatie voelde in mijn lichaam werd ik me bewust van mijn vernauwde aandacht. Ik werd weer bewust van het nu. Ik kon mijn aandacht openen naar de ruimte om me heen. De pijn op mijn borst zakte weg en toen ik aan de beurt was, kon ik niet anders dan glimlachen naar de medewerker. Dankbaar en blij met deze ervaring.

Ik ben blij met de achtergrond informatie en theorie die je aanbiedt. Dat is voor mij echt een fijne manier omdat ik nogal analytisch aangelegd ben. De combinatie van theorie en ervaren hoe dat in de praktijk werkt is super.

Esther

___________________________________________________________________________

 

Met jaren yoga en mindfulness ervaring bracht de Open Focus training me weer verdieping. Als een ui die afgepeld wordt en je steeds dichter bij de kern komt. De Open Focus helpt mij uit een te gerichte focus te komen. Als ik pieker probeer ik mijn gedachten wel te verzetten maar telkens komt de piekergedachte terug. Open Focus maakt dat ik uit die gerichte aandacht kan komen. De hele lucht weer kan zien in plaats van die ene (kleine) donkere wolk. Dat brengt verzachting. Ik vind het een hele natuurlijke methode en zeer toegankelijk voor iedereen.

Helga

___________________________________________________________________________

 

Open Focus was nieuw voor mij. Ik ben gewend om regelmatig te mediteren en heb ook de mindfulness training gedaan en ik was benieuwd naar Open Focus. Ik moest er echt aan wennen, aan de instructies tijdens de oefeningen, de woorden die gebruikt worden.  Tegelijk merk ik wel dat het werkt. Als ik me overgeef aan de oefening, dan ontstaat er ruimte en ontspanning. Dat is een fijn gevoel. Soms is het aan het einde van een oefening alsof de grenzen van mijn lichaam verdwijnen en ik meer opga in mijn omgeving. Ik heb het ook een paar keer toegepast tijdens een wandeling als ik teveel in denken vastzat  of in bed als ik niet kon slapen door zorgen. Dan helpt Open Focus om uit de vernauwing van denken en spanning te komen. Ook de oefening met het oplossen van pijn is erg fijn. Die heb ik gebruikt toen ik flinke hoofdpijn had en het hielp echt om de hoofdpijn te laten verminderen. Dus ik ben blij met Open Focus. Het helpt me!

Groetjes, Eveline

___________________________________________________________________________

 

De meditatie verloopt via de plekken in je lichaam: je tenen, het puntje van je neus, de achterkant van je hoofd, et cetera.
Eigenlijk is de Open Focus meditatie de enige waarbij Gijs je aanwijzingen geeft die zich enkel richten op zaken die zich objectief, eenduidig en aanwijsbaar bevinden in de werkelijkheid.
In de meditatie worden op wetenschappelijke wijze vier dimensies opgebouwd: van afstand (1), via oppervlakte (2) naar inhoud (3) gecombineerd met het verloop van tijd (4).
Als je je eraan kunt overgeven, is het de meest simpele meditatie denkbaar. Met het meest geavanceerde effect.’ – Colin Hoogeveen