U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.Gijs Tecklenburg voert een praktijk voor Open Focus training, mindfulnes trainingen, therapie en neurofeedback.  Hij was meer dan twintig jaar werkzaam als behandelaar binnen de reguliere GGZ, waar hij in diverse facetten van de hulpverlening werkte.

In 2010 ging hij naar Princeton (V.S.) om de opleiding tot Open Focus trainer te volgen bij de grondlegger, dr. Les Fehmi, en introduceerde vervolgens de Open Focus training in Nederland. Hij volgde zowel de opleiding tot Open Focus trainer als tot Full Synchrony neurofeedbacktrainer en hij is volledig gecertificeerd voor beiden. Meer informatie over de Full Synchony neurofeedback vind je hier.
Inmiddels begint deze mooie en effectieve benadering steeds meer erkenning en waardering te vinden en steeds meer therapeuten en trainers beginnen het in hun werk te integreren.

Gijs is een ervaren mindfulnesstrainer. Sinds 2006 verzorgde hij, naast veel individuele trainingen, meer dan 140 groeps mindfulness trainingen (MBSR). In de loop van de tijd vond een steeds verdergaande integratie van Open Focus en mindfulness training plaats, vanuit de ervaring in die trainingen dat beide benaderingen elkaar verrijken en versterken. Beide zijn vormen van aandacht-training, maar beiden kijken ze vanuit verschillende, elkaar aanvullende perspectieven.

In zijn trainingen wordt hij omschreven als nuchter en pragmatisch, "to the point", met lichtheid en humor.
Spiritualiteit is wezenlijk voor hem, en het is een eenvoudige en "down to earth" spiritualiteit.
In 2011 was hij zo gelukkig om Sri Mooji te ontmoeten, een leraar en spirituele gigant die de diepste waarheid volledig verwezenlijkt heeft, een levende Boedha. Deze ontmoeting had een beslissende invloed en sindsdien is hij leerling van hem vanuit een diepe dankbaarheid.

Gijs staat open voor nieuwe en onconventionele benaderingen binnen zijn werkveld, maar let daarbij op een goede gefundeerde onderbouwing van methoden voordat hij ze toepast in zijn praktijk.

 
mail: gijs@openfocustraining.nl

 

info over mijn andere activiteiten:

www.trainthebrain.nl