Open Focus stiltewandeling
Home > Workshops & retraites > Verbonden Adem

Open Adem

Breathwork

De verbonden ademhaling is een poort naar diepe transformatie en heling, waarin je oude patronen loslaat en ruimte maakt voor groei.

 

 Workshop Open Adem©

Het accent in deze workshop ligt op de beoefening van verbonden adem, hoewel dat maar één onderdeel van de workshop is. We zullen verschillende ademtechnieken doen in deze workshop. Ademtechnieken die kalmeren en ademtechnieken die je energie geven. Die heb je dan in je toolbox en kun je in je dagelijkse leven toepassen.

Wat brengt het je ?

De beoefening van verbonden adem leidt tot een heleboel voordelen zoals een betere balans, meer energie, een betere immuunrespons en je leert om makkelijker met stress om te gaan. Je leert om door de stress heen te ademen waardoor je diepgewortelde spanningen los kunt laten. Vaak komt er lang opgeslagen spanning eindelijk vrij die dan kan oplossen. Dat geeft ruimte ! De beoefening leidt vaak tot een ervaring van diepe rust en stilte.

Open Adem© combineert een aantal benaderingen: aandachtige bewegingsoefeningen, verbonden adem, beweging, gebruik van de stem, specifieke drukpunten en aanrakingen en affirmaties en meditaties. 

Deze ademtechnieken wortelen in oude spirituele benaderingen  van onder andere de Vedische traditie en yoga (pranayama’s) en Tibetaanse tantra technieken. De doorgaande of verbonden adem lijkt vooral veel op de Tibetaanse Tummo ademtechniek. (Dat is de techniek die yogi’s in de Himalaya beoefenen die daarmee uren in de vrieskou kunnen zitten in een dunne katoenen sjaal) Traditioneel worden deze technieken gecombineerd met meditatie. Dat verdiept en integreert de stilte in je leven.

Het is een eeuwenoude benadering. De laatste jaren is het weer herontdekt en populair geworden.

Hoe ziet de workshop er uit ?

In de workshop nemen we in de ochtend de tijd om door middel van eenvoudige bewegings-, yoga- en meditatie oefeningen rustig contact te maken met het hier en nu. Vanuit deze stevige grond onderzoek je met behulp van een geleide meditatie welke intentie, welk verlangen, voor deze workshop opkomt. Zodat het precies past in jouw proces.

Van hieruit ga je de verbonden ademsessies doen. Daarna is er tijd om rustig te voelen en ervaren wat het met je heeft gedaan.

Na de lunch en een stiltewandeling doen we een tweede verbonden adem sessie. We nemen daarna tijd voor integratie van de ervaringen en inzichten. Tenslotte is er gelegenheid om elkaars ervaringen te delen, maar je mag natuurlijk ook lekker in stilte blijven.

De sessies worden begeleid door Gijs, geassisteerd door een of meerdere ademcoaches, afhankelijk van de groepsgrootte.

Breathwork bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

Mijn eerste ervaring met adem oefeningen had ik zo’n 40 jaar geleden in intensieve, maandenlange meditatie retraites.

De laatste jaren is er een enorme opleving van de beoefening van ademhalings technieken. Ik ben me daarom opnieuw in de beoefening gaan verdiepen en scholen.

Omdat ik al meer dan 17 jaar meditatie trainingen en 30+ jaar psycho-therapie, trainings en coachings trajecten begeleid, kan ik de Breathwork oefeningen inbedden in een breed scala van allerlei andere meditatieve en therapeutische benaderingen. Dat maakt de Open Adem workshop rijk en uitgebreid.

Workshop Open Adem

inhoud van de workshop

Een dag met yoga en bewegings oefeningen, verschillende ademtechnieken, geleide meditaties en twee volledige verbonden adem sessies.

Tijdsinvestering

een dag van 10.00 – 16.00 uur

Kosten

95 euro, inclusief vegetarische lunch