U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Workshop Open Focus voor coaches en therapeuten


In het grote aanbod van therapeutische benaderingen neemt Open Focus een heel bijzondere plaats in. Door radicaal andere uitgangspunten en door een opmerkelijke effectiviteit. Hoe langer ik met Open Focus werk, hoe enthousiaster ik wordt voor deze benadering. Ik ben er van overtuigd dat jij dit enthousiasme zal delen na deze workshop.

De meesten van ons zijn zich helemaal niet bewust van het bestaan van verschillende aandachtsdimensies. In onze cultuur herkennen we het repertoire van verschillende vormen van aandachts-stijlen over het algemeen niet, laat staan dat we er gebruik van maken. Veel clienten voelen zich gevangen en opgesloten in hun problemen. Maar het blijft hen onduidelijk wat hen gevangen houdt. Meestal denken ze dat ze opgesloten zijn door de inhoud (content)van hun gewaarzijn: hun problemen, wat ze hebben meegemaakt, gedachtes, opvattingen en gevoelens. Ze komen er niet uit, gevangen in een proces van het voortdurend scannen van de content van hun problemen op zoek naar een oplossing. En vaak zijn we als therapeut of coach geneigd om daarin mee te gaan zoeken. In werkelijkheid is wat fundamenteel gevangen houdt niet de inhoud, maar de vorm van aandacht: een vernauwde modus.

De koppeling die binnen Open Focus wordt gelegd tussen verschillende vormen van aandacht en je manier van functioneren kan een heel verhelderend perspectief geven en heel nieuwe mogelijkheden openen. Niet alleen zijn de oefeningen heel effectief, maar de achterliggende theorie zoals ontwikkeld door Les Fehmi is bijzonder verhelderend en een eye-opener. Door het integreren van inzichten en benaderingen uit Open Focus kun je binnen je werk gerichter en effectiever werken.

Op de eerste dag komen de verschillende aandachts dimensies en het verband met de mate van arousal en verschillende EEG patronen aan bod. We gaan aan de slag met Open Focus™ oefeningen om zelf te ervaren wat wordt bedoeld met Open Focus.
In de tussenliggende weken tot de tweede dag van de workshop doe je thuis ervaring op met de oefeningen.
Op de tweede dag van de workshop leer je hoe je clienten kunt instrueren en motiveren voor Open Focus oefeningen en we bespreken en oefenen hoe je het perspectief van Open Focus kunt integreren in je werk.

De workshop is gericht op coaches, (psycho) therapeuten en trainers.

Kosten: € 295 inclusief syllabus en certificaat, mp3 bestanden met Open Focus oefeningen, en instructies Open Focus level I.

lokatie: klik hier

 

Dag 1

 • ·introductie theorie Open Focus
 • ·oefeningen om Open Focus te ervaren
 • ·hoe herken je verschillende vormen van aandacht
 • ·Open Focus en het brein, aandacht op niet-iets
 • ·oefeningen om Open Focus te ontwikkelen
 • ·hoe pas je de oefeningen toe op de juiste manier 
 •  Open Focus en omgaan met pijn en moeilijke emoties

 

Dag 2

 • Gezien vanuit het perspectief van Open Focus: wat is het helpende aspect binnen coaching en therapie

 • Herkennen van de verschillende aandachtsdimensies bij je client

 • Instrueren en motiveren van je client

 • Oefenen van instructies Open Focus in tweetallen

 • Hoe integreer je Open Focus in je manier van werken, formele en informele oefeningen 

  agenda

Inschrijven:

Vul het formulier onder aan deze pagina in om je in te schrijven of om contact op te nemen voor meer informatie. Of bel 06-20953163.

 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.