Open Focus Mindfulness training
Home > Online Trainingen > Mindfulness

Mindfulness online training

Kom thuis in jezelf

 

 

Meer rust en ruimte in je leven

Open Focus Bleijendijk

 Je leven ten volle leven

Wat is mindfulness ?

 

We leven in een drukke maatschappij waarin er van alles op je af komt. Natuurlijk is het een goed idee om je leven, zo goed als het gaat, zo in te richten dat je ook ruimte maakt voor rust en herstellen. Maar je hebt niet alles in de hand wat er gebeurt. Het leven gaat door. Wat je wel in de hand kunt hebben is hóe je met de dingen omgaat. Anders met dingen omgaan, dat kun je leren. Daar kun je je in trainen. Hoe je met de dingen omgaat kan een heel groot verschil maken. Waardoor je meer rust en ruimte gaat ervaren in je leven. Zodat je kunt ontspannen en bijkomen van de drukte van alledag.

Deze mindfulnesstraining is een investering in de kwaliteit van je leven. Een training waarin je leert loslaten en ontspannen. Een training die maakt dat je veel meer gaat genieten van de hele gewone dagelijkse wondertjes, zoals de blauwe lucht, een bloem in de berm of de glimlach op een gezicht.

De training werkt, daar hoeft geen enkele twijfel over te bestaan. Het is geen wonderpil, maar na enkele duizenden deelnemers beloof ik je met een gerust hart: het werkt ! Het is een heel waardevolle investering.

Openen voor wat nu is

Vaak leven we een groot deel van de tijd vooral in ons hoofd. Dat is jammer want het maakt dat je weinig rust hebt én je mist de wonderlijke schoonheid van dit moment. Als je meer aanwezig bent bij wat er nu, op dit moment, kan worden ervaren, zoals het is, dan proef je je maaltijd, je ervaart je leven, de rijkdom van dit moment.

Mindfulness gaat ook over openen, zonder af te wijzen en zonder achter dingen aan te jagen. Dat brengt rust en vrede in je leven.

Innerlijke kalmte

Door het trainen van mindfulness ontstaat er steeds meer innerlijke kalmte. Het innerlijk worstelen komt tot rust. Je blijft niet meer zo in je gedachtes en emoties hangen. Er ontstaat steeds meer op de achtergrond een gevoel van “het is oké” en je merkt dat je aardiger wordt voor jezelf.

Mindfulness train je

Je leert het niet uit een boek. Net als schaatsen of piano spelen. Dat leer je alleen maar door te doen, te trainen. Zo is het ook met de mindfulness training. Maar als je aan de slag gaat én op de juiste manier traint (en daar is de online begeleiding voor), dan gaat het je veel goeds brengen. Zeker !

Knowledge is experience. The rest is just information

Albert Einstein

Dagelijkse oefening

De training bestaat uit negen modules: één module introductie en acht modules met voor iedere week een nieuwe les en nieuwe oefeningen.

In de online leeromgeving vind je mp3 bestanden met gesproken instructies die je stap voor stap door de meditatie oefeningen leiden. Tijdens de training oefen je daar iedere dag mee. Ga er vanuit dat je per dag 20 – 30 minuten nodig hebt om thuis te oefenen.

Stap voor stap ontwikkel je zo meer mindfulness. Bewuster aanwezig en nieuwe inzichten ontdekkend. Zodat je oude patronen los kunt laten en welbewust nieuwe keuzes kunt maken.

Gestructureerd aan de slag in 8 stappen

1

OpenFocus_thema met lijn1

De maalstroom van je leven

2

Open Focus 2

Helemaal hier zijn

3

Open Focus 1

Uit je hoofd, in je lijf

4

Open Focus 1

Anders met stress omgaan

5

Open Focus 5

loslaten & accepteren

6

Open Focus 6

De dingen zien zoals ze zijn

7

Open Focus 7

Een liefdevolle houding naar jezelf

8

Open Focus 8

In de rijkdom van dit moment

Hoe zou je je voelen als

 • Je meer rust en kalmte ervaart.
 • Het gemakkelijker is om te ontspannen.
 • Je minder neiging hebt tot piekeren.
 • Je meer begint te genieten van de kleine dingen in het leven.
 • Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn.
 • Je voelt je merkbaar beter in je vel.
 • Psychosomatische klachten nemen af.
 • Je ervaart meer gemak.
 • Emoties zijn gemakkelijker te hanteren.
 • Er is een dieper gevoel van thuis zijn in jezelf.
 • Je ervaart meer innerlijke balans.
 • Je voelt je sterker en krachtiger.
 • Concentreren gaat moeitelozer.
 • Je hebt een duidelijker besef van je eigen verlangens.

Mindfulness bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

In 2006 verzorgde ik mijn allereerste mindfulnesstraining. Destijds was mindfulness nog relatief onbekend. Op dat moment had ik al meer dan twee decennia ervaring als therapeut in de Geestelijke Gezondheidszorg, en daarnaast had ik talloze maanden in meditatieretraites doorgebracht. Deze gecombineerde ervaring inspireerde me om mindfulnesstrainingen aan te bieden. Ik heb onder andere een trainersopleiding gevolgd bij Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness training.

In de loop der jaren is de training steeds helderder, eenvoudiger en effectiever geworden. Ik heb geleerd waar de uitdagingen liggen en hoe ik je op een moeiteloze manier kunt begeleiden in je mindfulness-praktijk. Je kunt een nuchtere, persoonlijke benadering verwachten die goed onderbouwd is.

Sinds de start heb ik meer dan 180 groepen begeleid bij een 8-weekse training op locatie, en die ervaring zie je terug in de online training. Het staat als een huis en telkens opnieuw doet het me goed om te horen welke positieve veranderingen het brengt. Dat maakt me blij!

Na het voltooien van de training ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze wekelijkse online meditatiebijeenkomsten, waar je zo vaak als je wilt gratis aan kunt deelnemen.

Mindfulness training – online

De volledige mindfulnesstraining (MBSR), maar dan vanuit je eigen comfortabele omgeving.

Stap voor stap begeleiding

Zodra je je hebt ingeschreven voor “mindfulnesstraining online” kun je meteen al, op je eigen tempo, aan de slag in de online leeromgeving. Die is zo opgebouwd dat je de hele training zelfstandig kunt doen.

Online leeromgeving

Je krijgt de beschikking over een uitgebreide online leeromgeving waarin ik je op een heldere manier door de hele training leidt. Daarin vind je vele instructie-video’s, audio bestanden, animaties, teksten en oefeningen. De online leeromgeving blijft minimaal 2 jaar beschikbaar voor je.

Volwaardig alternatief

De online mindfulnesstraining heb ik in het voorjaar van 2020 ontwikkeld. Ik heb er mijn ervaring en kennis van 15 jaar mindfulnesstrainingen geven in samengebracht. Hoewel ik in eerste instantie zelf wat aarzeling had om de mindfulnesstraining online aan te bieden, ben ik inmiddels helemaal om. Het werkt super en is een goed alternatief voor de mindfulnesstraining op locatie. Na de enthousiaste reacties op de online training raadt ik deze training met een gerust hart aan.

De complete online mindfulnesstraining
inhoud van de training

/ 9 modules in de online leeromgeving:
– 21 instructie video’s
– 28 begeleidende filmpjes
– heldere teksten met uitleg
– 8 x oefenbladen om uit te printen
– een pakket mp3-bestanden met gesproken meditatie-instructies om te downloaden
– online de beschikking over meer dan 50 unieke meditaties
– boekentips, internettips, inspirerende gedichten

Jouw investering

/ meditatie-oefeningen: 20 – 30 minuten per dag
/ Onbeperkt toegang tot de online training 97 euro

Ondersteuning na de training

Na afloop van de training ben je welkom bij de live online meditatiebijeenkomsten. Kosteloos en zo vaak je wilt.

Ervaringen van deelnemers

 

Ik was aanvankelijk wat sceptisch om deze training online te doen. Wat ben ik nu blij en dankbaar dat ik toch van start ben gegaan en niet gewacht heb tot een mogelijkheid voor een fysieke bijeenkomst. Want wat een wijsheid heb ik mogen ontvangen van Gijs op een hele prettige, rustige en ‘rake’ manier. Met deze wijsheid ga ik door met het zijn, het accepteren, met vertrouwen en met vriendelijke aandacht. Dank je wel daarvoor!

– Cynthia Jansen

_________________________________________________________________________________

 

Ik ben er enigszins  blanco ingestapt. In het verleden heb ik eerder pogingen tot meditatie gedaan, zoals een cursus vipassana meditatie. Maar ik kon er toen niks mee.
Jouw online cursus was daarna een onverwacht cadeau Gijs. Het raakte me telkens weer en heeft me een glimp laten opvangen van hoe het ook kan zijn. Ook heeft het me laten voelen dat ik er echt graag mee verder wil.
Maar voor nu wil ik je vooral bedanken voor alle mooie lessen, die met zorg en liefdevolle aandacht zijn gemaakt.
Dus, dankjewel !   – Ingrid

_________________________________________________________________________________

 

Een bijzondere en zeer waardevolle training, die mij meer heeft gebracht dan ik vooraf had durven hopen. Behalve meer innerlijke kalmte bood het mij ook veel zelfinzicht en hele concrete handvatten om dit in het dagelijkse leven verder te onderzoeken en ervaren. Op een hele mooie, inspirerende en respectvolle manier wordt dit door Gijs overgebracht. Kortom.. een aanrader! Gijs, mijn dank! – Ellen –

 

 

 Bij Gijs heb ik geleerd om mijn gedachten te zien voor wat ze zijn: woorden (of beelden) in mijn hoofd. Een gedachte heeft van zichzelf geen enkele betekenis. Die betekenis verleen je er zelf aan. En je kunt ervoor kíezen om dat al dan niet te doen. Ik ben niet mijn gedachten, ik ben degene die ze waarneemt. Ik kan er van een afstandje naar kijken en het is mijn keuze om er wel of niet geloof en gewicht aan te hangen. Dit is een les die voor mijn welzijn een wereld van verschil maakt.

– Hilde –