Open Focus jaartraining
Home > Verdiepende trainingen > Jaartraining

Jaartraining

Leven in mindfulness

Als je hebt ervaren dat de beoefening van mindfulness en meditatie je goed doet, dan is de uitdaging nu om er continuïteit in te houden en het te verdiepen. Misschien heb je je wel voorgenomen om er mee door te gaan. Maar in je eentje valt het echt niet mee om dat op te brengen. Hoe fijn is het als je een jaar lang met een groep gelijkgestemden verder gaat!

Day by day become more and more intimate with the inner stillness, joy and love, which is the fragrance of your own pure heart.

Mooji

Wat is de Jaartraining?

De jaartraining is bedoeld om je beoefening levendig te houden, om je te inspireren en om je kennis en ervaring van mindfulness te verdiepen. Je meditatie ervaring wordt naar een dieper en veel stabieler niveau gebracht. Je kunt bewust contact gaan maken met de ruimte, vrede en het geluk dat opkomt wanneer je bewust rust in jezelf (Sat-Chit-Ananda) en gaat dat steeds meer integreren in je dagelijks leven. Omdat we een jaar lang samen oefenen heb je de support van elkaar en kun je dit proces ook echt gaande houden.

De opbouw van de jaartraining

1

Open Focus 2

Intentie

2

Open Focus 2

Mindfulness

3

Open Focus 1

Dankbaar hart

4

Open Focus 1

Stilte in de storm

5

Open Focus 5

Vrede

6

Open Focus 6

Lichtheid en loslaten

7

Open Focus 7

Je bent liefde

8

Open Focus 8

Verlichting

De jaartraining bestaat uit drie avonden en vijf keer een hele dag. In die 8 bijeenkomsten gaan we verschillende thema’s uitdiepen. Dat doen we aan de hand van kennis en daarnaast direct zelf ervaren door te oefenen. Bij iedere bijeenkomst, ieder thema, ontvang je diverse teksten en oefeningen. In de weken tussen de bijeenkomsten heb je dan gelegenheid om nieuwe inzichten te laten landen en ervaring op te doen in en buiten de meditaties.

Wat brengt het je?

/ De continuïteit in je beoefening wordt ondersteund
/ Meditatie wordt echt deel van je leven
/ Je doet veel nieuwe inzichten op
/ Je weet veel meer van de boeddhistische achtergrond van mindfulness

/ Je bent iedere maand opnieuw geïnspireerd
/ Je hebt een jaar lang de support van je groepsgenoten en van Gijs
/ Je leert over benaderingen uit allerlei vervolgtrainingen
/ Je ontwikkelt steeds meer innerlijke stabiliteit

Jaartraining bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

Omdat we in deze training bijna een jaar lang samen optrekken kun je hele processen doorlopen. Mijn rol is steeds dat ik nieuw materiaal, een nieuw thema, nieuwe kennis en nieuwe oefeningen aanbiedt. Daarbij put ik uit mijn kennis en ervaring met alle verschillende trainingen die ik geef, mijn eigen meditatie-ervaring en bovenal geef ik de inspiratie van mijn leraren door.

Liefdevolle wijsheid

Het zijn de deelnemers die de ingrediënten toevoegen waardoor er steeds weer al zoekend en uitwisselend hele mooie nieuwe inzichten ontstaan. Mijn ervaring is dat de groep al gauw een veilige en bijzondere plek wordt waar je open durft te zijn en je het allemaal niet hoeft te weten. Dat is een omgeving waar liefdevolle wijsheid tot bloei kan komen. Dat is kostbaar. De vorige jaargroep besloot dan ook samen nog een jaar door te gaan. Ik ervaar het als een voorrecht de jaar groepen te mogen begeleiden.

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het -ik ben- dat dieper gaat dan naam en vorm.

Eckhart Tolle

Jaartraining

De Jaartraining is in een prachtig stiltegebied, landgoed Bleijendijk in Vught. Het Jagershuis, al ruim 14 jaar onze trainingslocatie, is een oase van rust, omgeven door weilanden en bos.

Open Focus Bleijendijk
inhoud van de training

/ 3 avonden en 5 hele dagen op landgoed Bleijendijk
/ een uitgebreid cursusboek
/ een pakket mp3 bestanden met gesproken meditatie instructies om te downloaden
/ boekentips, internet tips, inspirerende gedichten

Tijdsinvestering

Training op locatie: 3 avonden en 5 dagen
Meditatie-oefeningen: 20 minuten per dag

Kosten

495 euro, inclusief koffie en thee