Open Focus weekendretreat
Home > Workshops & retraites > Weekendretraite

Weekendretraite

Onderdompelen in stilte, rust en ruimte

Winter, alles is verstilt en in diepe rust. Een heerlijk weekend lang je onderdompelen in stilte, rust en ruimte op het prachtige landgoed Bleijendijk. Er is niets waar je je om hoeft te bekommeren, alles wordt voor je verzorgd zodat je aandacht helemaal kan rusten in de innerlijke ruimte en stilte die je kunt gaan herontdekken als je diepste zelf. Zoals de boogschutter de pijl eerst terugtrekt zodat de pijl met volle kracht gaat, zo is deze nieuwjaars retraite jouw gelegenheid om vanuit diepe rust en stilte, krachtig het nieuwe jaar in te gaan.

De grootste openbaring is de stilte

Lao Zi

Hoe ziet de Winterse weekend retraite eruit?

Het programma is intensief, maar tegelijk licht en ontspannen. Er is geen stappenplan, geen pad. Je hoeft nergens heen. Alles is gericht op volkomen hier zijn, verdiepen en verstillen. Thuis zijn in jezelf. Rusten in de diepe vrede van eenvoudig zijn. Simpelweg bewust-zijn. In deze nieuwjaars-retraite zullen we ruimte maken en je manieren bieden om je intenties voor dit nieuwe jaar diep te verankeren in je gewaarzijn.

Vrijdag

De ochtend bestaat uit een zitmeditatie en vervolgens een stilte- en meditatiewandeling. Deze wandeling kun je het beste beschouwen als een ononderbroken meditatie. Je krijgt specifieke instructies in non-duale benaderingen en we maken gebruik van inzichten uit Open Focus. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Zaterdag overdag

Op zaterdagochtend openen we de dag met yoga, dynamische meditaties en daarna stille zitmeditaties. Na een heerlijke lunch met eerlijke biologische producten is er tijd om te wandelen in stilte en te rusten. ‘s-Middags vervolgen we met zitmeditaties en loopmeditaties.

Zaterdagavond tot zondag

Van de zaterdagochtend tot de zondagmiddag brengen we in volledige stilte door. Als het nieuw voor je is dan kan in stilte zijn vooraf nog als een opgaaf voelen. Maar de ervaring bij de vorige retraites leert dat het steeds zo was dat iedereen eigenlijk nog wel langer in stilte zou willen blijven. De stilte verdiept zich en je gaat het vaak als iets magisch ervaren, als helemaal en innig thuis komen in dit hier-en-nu.

Weekend retraite bij Gijs en Jeanine

Gijs Tecklenburg Open Focus
Jeanine Klerk Open Focus

Gijs Teklenburg verzorgt het meditatieprogramma. In de begeleiding van de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappenplannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur voor de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu. Gewaar-zijn is volkomen moeiteloos. Je bent gewaarzijn. Deze realisatie is werkelijk thuiskomen in wie je altijd al was en bent.

Jeannine de Klerk verzorgt op een bijzondere en diepgaande wijze de yoga. Ze geeft in binnen- en buitenland de yoga bij de retraites van Jeff Foster. Over haar benadering zegt zij: ‘het doel is thuiskomen in je lichaam en geest precies zoals die nu zijn. Je lichaam ontmoeten en leren kennen als je maatje in plaats van je dienaar die maar moet doen wat jij vindt dat het hoort te doen’.

Weekend retraite

De Weekend retraite vindt plaats in een prachtig stiltegebied, landgoed Bleijendijk in
Vught. We hebben het hele weekend de beschikking over het Jagershuis waar het meditatie programma zal zijn. In de Charlotte Elisabeth Hoeve gebruiken we de maaltijden. Daar is ook slaapgelegenheid voor 12 personen. Daarnaast staan ook Het Puntje en het Sluisje – twee kleine huisjes tegenover het Jagershuis – tot onze beschikking. Deze huisjes beschikken over een eigen huiskamer en keukentje.

De catering gebruikt zoveel mogelijk pure biologische producten. Voeding zoals moeder aarde het bedoeld heeft, geteeld met respect voor de natuur.

Open Focus Bleijendijk
inhoud van de weekend

/ 1 weekend van vrijdag 17.00 t/m zondag 16.00 op landgoed Bleijendijk
/ catering met pure producten, zoveel mogelijk biologisch.

Prijzen en accomodatie

De prijzen zijn all-in: inclusief accomodatie, maaltijden en begeleiding.

Prijzen voor 1 persoon
/ 1 -persoonskamer op de Charlotte Elisabeth Hoeve: 385 euro
/ gedeelde 2-persoons kamer Charlotte Elisabet Hoeven 345 euro
/ 1 -persoonskamer op het Sluisje: 395 euro
/ 1-persoonskamer op het Puntje: 450 euro

Prijzen voor 2 personen
/ 2-persoonskamer op het Puntje: 780 euro

Open Focus Bleijendijk

Landgoed Bleijendijk

Open Focus Bleijendijk

Het Jagershuis

Open Focus Bleijendijk

De Charlottehoeve

Open Focus Bleijendijk

De Charlottehoeve – 2-persoonskamer

Open Focus Bleijendijk

Het Puntje

Open Focus Bleijendijk

Het Sluisje