Urban retreat Open Focus
Home > Workshops & retraites > Urban retreat

Urban retreat

Loslaten en thuis komen

Ben je eraan toe om een dag lang even alles los te laten. Alles wat je bezighoudt… stop! Ruimte om volkomen te ontspannen en thuis te komen in simpelweg hier zijn. Om te resetten en op adem te komen. Weer in contact met de stilte in je te zijn. Ervaar een diepe verstilling en vervolgens hoe de stilte in beweging komt; hoe beweging beweegt in stilte, vanuit stilte, omarmd door stilte.

Een lichte en tegelijk diepgaande mix van yoga en meditatie op landgoed Bleijendijk. Een hele dag met hatha yoga, yoga nidra, ademhalingsoefeningen, dynamische meditaties en volkomen verstillen in shamatha en mindfulness meditaties. En natuurlijk een heerlijke lunch met eerlijke biologische producten. Een dag waarin alles weer kan gaan stromen en je weer land in een blij en vredig hart.

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het -ik ben- dat dieper gaat dan naam en vorm.

Eckhart Tolle

Hoe ziet de Urban retreat eruit?

De ochtend

De thee staat vanaf kwart voor tien voor je klaar. We beginnen om tien uur met een korte zitmeditatie en gaan daarna verder met prana yama’s (ademhalingstechnieken) en hatha yogaoefeningen. Dat is de voorbereiding op een uitgebreide nidra yoga die je in een diepe rust en stilte brengt. Wanneer je aan het eind van de ochtend zo helemaal gesetteld bent, nemen we tijd voor een heerlijke lunch.

De middag

We gaan in de middag verder met een stiltewandeling die doorspekt is met meditaties die je helpen om heel direct contact te maken met de ruimte, stilte en tijdloosheid in alles om je heen. Als we terugkomen is er een kop thee. Dan gaan we verder met een dynamische meditatie en tenslotte sluiten we de dag af met Metta (een hart meditatie).

Urban retreat bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

Het idee voor de Urban Retreat ontstond jaren geleden. Ik gaf toen al heel wat jaren de mindfulnesstrainingen. Het leek me leuk om een retraite-programma te maken waarin je kennis kunt maken met allerlei andere vormen van meditatie. Gaandeweg ontstond daar de huidige Urban Retreat uit. Het is een licht programma en ik speel ook graag met de verschillende soorten meditaties op deze dag zodat ik kan in-tunen op wat er nodig is. Ik geniet ervan om je te laten zien en ervaren hoe eenvoudig het is om helemaal thuis te komen in jezelf en dit tijdloze moment. Vaak levert dat bijzondere inzichten op. Dat zijn de kersen op de taart.

Urban retreat

De Urban retreat is in en rond het Jagershuis in een prachtig stiltegebied, landgoed Bleijendijk in Vught.

inhoud van de workshop

/ 1-daagse bijeenkomst van 10.00 – 16.00
op landgoed Bleijendijk

Tijdsinvestering

1 dag

Kosten

90 euro, inclusief koffie en thee, versnaperingen en een heerlijke biologische lunch

Open Focus Bleijendijk

De Essche Stroom bij landgoed Bleijendijk.

Open Focus Bleijendijk

Het Jagerhuis op landgoed Bleijendijk, een groene oase.

Open Focus Bleijendijk

De weilanden en bossen op landgoed Bleijendijk