Open Focus stiltedag

Stiltedag

Waar vind je vrede? Je bent vrede

 

Wat meer tijd om te mediteren helpt om jezelf beter te leren kennen. Het kan zijn dat je diepe rust en vrede ervaart en mogelijk zullen er ook momenten zijn van innerlijk worstelen. Welke obstakels kom je tegen en wat helpt wel en niet om deze hindernissen te nemen? Hoe is het om door ‘dalen’ te gaan van willen opgeven en dan toch open blijven, volkomen aanwezig, en doorgaan met kijken naar wat er gaande is, van moment tot moment? Wat ontdek je over je zelf, waar vind je stabiliteit en rust in jezelf ? En hoe is het met je aan het eind van de dag en wat brengt het voor de volgende dagen?

Zie de meditatie maar als een laboratoriumomgeving waarin je heel precies kunt kijken waar je rust en vrede vindt en hoe je stress creëert. Om die inzichten vervolgens mee te nemen in je dagelijkse leven.

Wanneer je vrede sluit met het feit dat je onvrede ervaart, komt er een allesomvattende vrede in je op.

 

Voor wie ?

 De stiltedag is oorspronkelijk opgezet voor deelnemers aan de mindfulnesstraining. Het is fijn als je ervaring hebt met meditatie, doordat je de mindfulnesstraining hebt gevolgd of anderszins. Als meditatie helemaal nieuw is voor je én je bent gemotiveerd om er voor te gaan dan is de stiltedag een mooie en intensieve kennismaking met meditatie. Maar als je helemaal geen ervaring hebt met meditatie dan is de Urban Retreat een heel goed alternatief.

Hoe ziet de Stiltedag eruit?

De ochtend

We beginnen met een korte meditatie en gaan verder met hatha yoga oefeningen. De ochtend bestaat verder uit een afwisseling van zitmeditaties en loopmeditatie. De lunch gebruik je in stilte op een plek naar eigen keus op deze mooie lokatie.

De middag

Na de lunch zijn er dynamische meditaties, inzichts meditaties en metta (hartmeditaties). Het programma is zo samengesteld dat het voor iedereen goed te doen is. Ik begeleid je bij alle oefeningen met instructies.

Stiltedag bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

Wat begon als een stiltedag met de opzet die gebruikelijk is bij de mindfulnesstraining, is gaandeweg veranderd. Je zult nog steeds de standaardmeditaties uit de mindfulnesstraining terugvinden, maar ook andere meditatie vormen. Alles is erop gericht om je zelf, als voorbij de woorden, te gaan herkennen. Voorbij de ‘iemand’ die je probeert te zijn en waar je verhalen over kunt vertellen. Ik hoop dat deze dag je helpt om die stilte in en als jezelf te herkennen.

Hoor de stilte tussen de tonen, ben het kalme oog in de wervelwind. Kom thuis.

Stiltedag

inhoud van de workshop

/ bijeenkomst van 10.00 – 16.00

 

 

 

 

Tijdsinvestering

1 dag (6 uur)

Kosten

55 euro, inclusief thee en versnapering

Open Focus Bleijendijk
Open Focus Bleijendijk

      Bij het Jagershuis in Vught

Open Focus Bleijendijk
Open Focus Bleijendijk

 De mooie ruimte van Yoga bij Ingrid in St. Michielsgestel

Open Focus Bleijendijk

   Bij de locatie van Yoga bij Ingrid in St. Michielsgestel