Open Focus meditatie online
Home > Workshops & retraites > Online meditatie

Meditatie bijeenkomsten

Van harte welkom bij de meditatiebijeenkomsten

Innerlijke vrede is altijd aanwezig, maar vaak schijnbaar afwezig zoals de zon onzichtbaar kan zijn door een wolkje. Toestaan wat is, zoals het is, opent de deur naar innerlijke vrede. Je zou ook kunnen zeggen, volkomen loslaten, loslaten van verwachtingen, voorwaarden en gehechtheid opent naar vrede. Thuis zijn in dit moment, thuis zijn in jezelf.

Meditatie kan je helpen om de natuurlijke vrede en rijkdom die hier al is te hervinden. Als jij meer vrede vindt in jezelf, dan deel je dat. Zonder dat je daar iets voor doet, zonder dat je probeert om ‘vredig te doen’. Een boom probeert niet om schaduw te geven, dat is wat zomaar vanzelf gebeurt, zonder bedoeling.

Een boom probeert niet om schaduw te geven. Dat is wat zomaar vanzelf gebeurt, zonder vooropzet.

Waarom kosteloos?

Mijn hoop is dat deze meditatiebijeenkomsten helpen om ons te openen voor de rijkdom in ons. En dat we zo bijdragen aan elkaars wijsheid en geluk. En daarmee aan een samenleving die niet wordt gedreven door afkeer, begeerte en verwarring, maar die rust in compassie, innerlijke rijkdom en vrede. De online meditatiebijeenkomsten zijn om die reden kosteloos. Als je toch iets wilt geven, geef aandacht aan iets of iemand die een vriendelijk woord of een andere gift nodig heeft.

Wanneer?

De bijeenkomsten zijn een maal per maand op landgoed Bleijendijk in Vught van 17.30 – 18.30 uur, en een maal per maand als online bijeenkomst in de avond van 19.30 – 20.15 uur.

Schrijf je in en ontvang iedere maand de nieuwe data en de inloglink voor de online bijeenkomst. Van harte welkom.

Je krijgt dan ook toegang tot meer dan 100 uur aan audio bestanden met begeleide meditaties.