OpenFocus-header-homepagina
Home > Workshops & retraites > De open ruimte van Zijn

De open ruimte van puur Zijn

Een dagdeel waarin alles er op gericht is om thuis te komen

in de open ruimte van puur Zijn.

Attention pays attention to a lot of things, but when attention pays attention to attention, then there is stilness and that stilness introduces you to your Self.

Sri Mooji

Hoe ziet de workshop er uit?

Ik neem je mee in non-duale meditaties. bewegings- en Open Focus- oefeningen waarin je thuis kunt komen in eenvoudig moeiteloos zijn. Gewoonlijk zijn we druk bezig met “iemand zijn”. We zijn druk om te voldoen aan alle eisen die we onszelf opleggen en laten opleggen om een goed, verantwoordelijk, slim, handig, sociaal, betrouwbaar, vriendelijk, assertief, empathisch, etcetera iemand te zijn. Hoe zou het zijn als je dat even los kunt laten en kunt ontdekken dat je veel meer dan dat bent. Hoe zou het zijn als je de ruimte van moeiteloos Zijn in en als je zelf zou ontdekken ?

Deze middag is zowel geschikt voor je als je veel ervaring hebt met meditatie, maar net zo goed als je geen enkele ervaring met meditatie hebt. Veel belangrijker is dat je er voor open staat en nieuwsgierig bent!

Zijns meditaties bij Gijs

Gijs Tecklenburg Open Focus

De benadering waar we mee werken wordt ook wel een non-duale benadering genoemd. Het beslissende inzicht is dat je nergens heen hoeft te gaan om de vrede en vervulling te vinden die je zoekt. Je bent er al. Voor mij is dat een waarheid die ik steeds opnieuw ontdek en die me steeds meer vervult.

Maar iets maakt dat je steeds de overtuiging en het gevoel hebt dat je er nog niet bent. Dat je van alles nodig hebt en moet bereiken. Dat je nog een weg hebt te gaan. En dat is genoeg om te zorgen dat je blijft zoeken. En dat weer is genoeg om te zorgen dat je steeds weer onrust ervaart, het gevoel nog niet te zijn gearriveert.

Het gaat dus over thuiskomen waar je al bent. In eenvoudige non-duale oefeningen, self-inquiry en Open Focus oefeningen kun je ontdekken dat vrede hier is, precies hier, dit moment.

Gewoonlijk is deze workshop ‘s-middags en is er in de ochtend een Stiltewandeling in de prachtige natuur op landgoed Bleijendijk. Je kunt er voor kiezen om deze middag te combineren met de Stiltewandeling. Zo geef je jezelf een dag waarin je op verschillende manieren contact maakt met de stilte en ruimte van puur zijn, het moeiteloze Zijn wat je ten diepste bent.

De open ruimte van Zijn

inhoud van de workshop

een middag van 13.30 – 16.00 op landgoed Bleijendijk

Kosten

€ 39, of samen met de Stiltewandeling € 75.